Antalya Belek Üniversitesi olarak, 27-28-29 Ocak 2025 tarihlerinde Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attık. Üniversitemiz yarışmadan 10 altın, 2 gümüş madalya ve 1 kupa ile döndü.
Gastronomi alanında yetkinliğimizi bir kez daha kanıtlayan öğrencilerimiz, farklı kategorilerde sergiledikleri üstün performansla jüri üyelerinden tam not aldı. Özellikle JPÜ-1 Pratik Öğrenci En İyi Üniversite Ekip Yarışması Kategorisinde kazanılan Altın Madalya ve Kupa, takım ruhu ve mutfak sanatlarındaki yetkinliğimizin bir göstergesi oldu.
Dereceye giren öğrencilerimiz:
🥇 Altın Madalya Kazananlar:
- Muhammet Mücahit Özcan (SP.5-Pratik Öğrenci Üniversite Tavuk Yemekleri Kategorisi)
- Muhammet Mücahit Özcan - Gökhan Karadumanoğlu - İlayda Gökova (JPÜ-1 Pratik Öğrenci En İyi Üniversite Ekip Yarışması Kategorisi) + Kupa 🏆
- Gökhan Karadumanoğlu (SP.3-Pratik Öğrenci Üniversite Makarna Yemekleri Kategorisi)
- Abdullah Enes Polat (SP.7-Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Ana Yemek Tabağı Kategorisi)
- İlayda Gökova (SP.7-Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Ana Yemek Tabağı Kategorisi)
- Şerife Arslan (SP.8-Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi)
- Buse Nur Menoğlu (SP.8-Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi)
- Fatma Yeliz Ulaş (SP.9 Pratik Üniversite Uzak Doğu Asya Kategorisi)
🥈 Gümüş Madalya Kazananlar:
- Bilnigar Durdu (SP.1-Pratik Üniversite Öğrencisi Balık Yemekleri Kategorisi)
- Merve Fatma Çakar (SP.1-Pratik Üniversite Öğrencisi Balık Yemekleri Kategorisi)
Bu büyük başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve akademisyen hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!