YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARIMIZ BAŞLAMIŞTIR

2024-2025 Güz Yarıyılı Kurumlar Arası (Genel Not Ortalaması ile) ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvurularımız başlamıştır.

Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Takvimi ve Koşulları

Başvuru Tarihi: 8-26 Temmuz 2024

Değerlendirme Tarihi29 Temmuz- 2 Ağustos 2024
Sonuçların İlanı: 5 Ağustos 2024 (Sonuçlar Web Sitemizden duyurulacaktır.)
Kesin Kayıt Tarihi: 6-12 Ağustos 2024
Yedek Kayıt Tarihi: 14-15 Ağustos 2024

Detaylı bilgi, başvuru koşulları ve kontenjanlar için aday öğrenci/ yatay geçiş sayfamızı tıklayınız.

Yatay Geçiş Başvurusu için Gerekli Evraklar

Başvuru için gerekli evrakların e-posta yolu ile  oidb@belek.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Başvurusu kabul edilen adayların aşağıda bahsedilen evrakların imzalı ve onaylı asılları ile birlikte kesin kayıt için ilan edilen süre içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.

1. Başvuru Formu için tıklayınız.

2. Öğrenci Belgesi (Yeni tarihli)

3. Transkript

4. ÖSYS sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait Puan Sonuç ve Yerleştirme Belgesi)

5. Disiplin durumunu belirten belge

6. Ders içerikleri

7. Kayıtlı olunan üniversiteden alınan yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge (Kayıt aşamasında istenecektir.)

8. Yurtdışından yapılacak başvurular için ayrıca, öğrenim görülen yükseköğretim kurumunun Yükseköğretim Kurulunca tanındığına ilişkin denklik belgesi.

9. İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapmak isteyen adayların öğretim yılı sonu itibariyle başarı sıralamasında ilk %10’a girdiklerini gösterir resmi belge,

Not: Kesin kaydını yaptıran öğrencilerin sundukları belge ve bilgilerin doğru olmadığı anlaşılırsa, hangi yarıyılda olursa olsun tespit edildiği andan itibaren Yükseköğretim Kurumu ile ilişkileri kesilir. Söz konusu öğrenciler Yükseköğretim Kurumlarından ayrılmışlarsa kendilerine verilen tüm belgeler (diploma dahil) iptal edilir ve haklarında yasal işlem yapılır.